De toekomst

Een nieuw jaar voor onze kinderen in Atjeh. Een jaar waarin er veel is gebeurd! Graag willen we u meenemen in de huidige ontwikkelingen.

Momenteel is het bestuur in overleg met het bestuur in Indonesië. We zijn bezig met een afbouwregeling. Zoals jullie wellicht weten wonen er momenteel nog 20 kinderen in het weeshuis. Daarvan zullen er dit jaar (naar alle waarschijnlijkheid) 7 afstuderen.

De aanvankelijke doelstelling om alle kinderen een beroepsopleiding te laten volgen is helaas te hoog gegrepen gebleken.

Op dit moment zijn we aan het overleggen hoe we de kinderen die nu nog in het weeshuis wonen zo goed mogelijk naar volwassenheid kunnen begeleiden.

In praktijk willen we in elk geval realiseren dat de jongste kinderen hun middelbare school diploma kunnen halen. Dit is voor Indonesische begrippen een behoorlijk goede opleiding en de kans dat zij daarmee werk vinden is redelijk groot.

Amiruddin is momenteel de jongste telg in het weeshuis. Hij is dit schooljaar begonnen in klas 9. De middelbare school loopt tot klas 12.

Wij hopen de komende maand met een afbouwregeling te komen waarin berekend is hoeveel geld we de komende 3 jaar nog nodig zullen hebben. Dit bedrag wordt elk jaar minder. De kosten voor het zorgend personeel en het onderhoud van het gebouw blijven wel gelijk tot het einde.

Wij hopen dat u als donateur tot 2019 betrokken wilt blijven, zodat ook Amiruddin de tijd heeft om zijn diploma te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *