Bedankt allemaal!

December 2017

Lieve/beste allemaal,

Om te beginnen willen we iedereen die de Stichting Weeshuis Atjeh het afgelopen jaar heeft gesteund hartelijk bedanken.  

Het was een bewogen jaar. Wij begonnen 2017 vanuit een lastige financiële positie die de toekomst zeer onzeker maakte. Door de inzet van donateurs, andere belangstellenden, vrijwilligers, het bestuur en enkele ontvangen subsidies is deze positie eind 2017 verbeterd.

Dit jaar ontvingen wij in april de mededeling dat Pak Asnawi de leider van en drijvende kracht achter het weeshuis in Atjeh was overleden. Dit was niet alleen een geweldige slag voor de directe familie maar had ook een zeer grote impact op zijn andere familie, de kinderen en medewerkers van het weeshuis.

Maar er was ook goed nieuws. Een aantal jongeren die een opleiding volgden behaalden hun diploma en enkelen van hen hebben inmiddels het weeshuis verlaten om op eigen benen te gaan staan.

Het aantal kinderen dat nu nog verblijft in het maakt dat het maandelijkse bedrag dat nodig is voor onderhoud en studie omlaag kan. De komende jaren zal dit verder omlaag kunnen. De prognose is dat in het schooljaar van 2020/2021 alle kinderen een stevige basis aan onderwijs hebben ontvangen en dat zij op eigen benen kunnen staan.

Wij hopen dat u ons de komende drie jaar nog wilt blijven steunen.

Namens ons allemaal wensen wij u een zeer voorspoedig en gezond 2018.

Bestuur en vrijwilligers

Stichting Weeshuis Atjeh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *