Weeshuis project wordt afgerond – donaties niet meer nodig

Bericht voor onze donateurs: Afronding project

De afgelopen maand is er een bericht vanuit Indonesië gekomen wat zowel goed als slecht nieuws bevat. Jullie weten dat Pak Asnawi vorig jaar april is overleden. Ibu Cut, zijn vrouw, heeft zijn taken zo goed en zo kwaad als het ging overgenomen. Zij heeft ons laten weten dat het haar niet langer lukt om dit vol te houden.

Met hulp van de kinderen die inmiddels volwassen zijn en met alle mensen die betrokken zijn bij het weeshuis aldaar is er naar een oplossing gezocht. Er woonden nog 11 kinderen in het weeshuis. Voor 7 kinderen is er een plek gevonden in een vervangend gezin. De 4 kinderen die nog over waren mogen bij Ibu Cut intrekken.

Dat betekent dat het gebouw opeens leeg staat en dat de kosten voor het personeel komen te vervallen. Het betekent helaas ook dat sommige kinderen nu helpen met werken in plaats van hun opleiding af te maken. We zijn nog bezig om te kijken of we daar nog iets voor kunnen regelen.

Voor nu is het zo dat we een financiële reserve hebben. Daarmee gaan we de laatste losse eindjes bekostigen. Zoals het afmaken van de opleidingen die de kinderen al begonnen zijn.

Het is niet meer nodig om maandelijks een bedrag over te maken. We gaan de zaken afronden met het geld dat we hebben. Wij proberen iedereen hiervan een persoonlijk bericht te sturen, maar we zijn er niet zeker van dat we alle contactgegevens hebben. Ook donateurs die via Derdengelden doneren moeten zelf hun donatie stop zetten. Lees de tips over stopzetten donatie »

Wij gaan ons er hard voor maken om ook de laatste kinderen hun opleiding te laten afmaken. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor al die jarenlange donaties en de steun die we hebben mogen ontvangen!

Terimah kasih banyak!

Namens het bestuur van Stichting Weeshuis Atjeh

One thought on “Weeshuis project wordt afgerond – donaties niet meer nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *